LEDSAGERORDNINGEN

Ledsagerordningen er ifølge sociallovens § 45 eller § 97 en ordning, der giver handicappede borgere mellem 12 og 67 år med fysisk eller psykisk handicap, såvel borgere i private hjem som borgere på institutioner, muligheden for at få bevilliget op til 15 timers ledsagelse om måneden til aktiviteter udenfor hjemmet.

Med Handivagten som administrator af din ledsagerordning, er det dig som borger, der bestemmer, hvad dine 15 månedlige timer skal bruges til og os som administrator, der sørger for alt det praktiske såsom løn til personalet, at skaffe de rette ledsagere osv.

Du er, som borger med en ledsagerordning, på den måde uafhængig af venner og familie, når du har brug for ledsagelse udenfor hjemmet – her kan bl.a. være tale om indkøb, en tur i teateret, en gåtur i skoven eller hvad du ellers har lyst til at lave.

Udover de typiske aktiviteter ud af huset, som normalt varer 3-6 timer, har du mulighed for at opspare dine resterende timer, så hvis du en måned ikke bruger alle dine timer, kan du overføre dem til næste måned. Det betyder, at du med dine opsparede timer, på et senere tidspunkt har mulighed for at tage din ledsager med på en længere tur, fx en weekendtur til Bornholm eller hvad dine ønsker måtte være.